Силен човек от БСП каза дали ще бъде съставен кабинет. Вероятността

...
Силен човек от БСП каза дали ще бъде съставен кабинет. Вероятността
Коментари Харесай

Вигенин: Вероятността да се създаде правителство е 50 на 50

Силен човек от Българска социалистическа партия сподели дали ще бъде формиран кабинет. 

Вероятността да се сътвори държавно управление с третия мандат е 50 на 50, предвижда в Ямбол зам.- ръководителят на Народното събрание Кристиан Вигенин. Според него президентът е решил да връчи мандата на Българска социалистическа партия, защото са с най-голям късмет за сформирането на кабинет. 

Имаме добра основа прочее, която ще ни спести известно време, защото ние преди първия опит на " Продължаваме промяната ", ние се договорихме за една много подробна управническа стратегия до края на годината, с съответни периоди, цели, законопроекти, които би трябвало да се одобряват. Тя ще бъде основата за диалозите и в този момент, съобщи Вигенин. 

Според него  " Продължаваме промяната " е в правото си да издигне министър председател, Българска социалистическа партия от своя страна ще упорстват досегашните им министри да запазят постовете си. Ще бъде подложен обаче въпросът за капсулирането на обособените министерства в една от партиите. 

С времето се оказа обаче, сякаш тази система за работа не е най-хубавата и може би би трябвало да се върнем към разновидността, в който с изключение на министъра от една партия, би следвало на най-високите политически постове, зам.- министри да вземем за пример да има и от другите партии, написа Novini.bg. 

Ако бъде образуван кабинет, той ще продължи да работи до края на годината, след което ще изиска избор на доверие, акцентира Вигенин, представен от БНР. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР